Shibashi Qigong

Shibashi ved Vibeke Fraling
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×

Hvad er Shibashi?

Shibashi Qigong også kaldet Shi Ba Shi er 18 øvelser, som træner hele kroppen, giver ro i hovedet og masser af ny energi. Den bringer balance til krop og sind. Serien er komplet kropstræning kombineret med mindfulness i bevægelse.

Shibashi er 18 Qigong øvelser, som er udviklet af professor Lin Housheng
fra Kina I 1979. Du kan læse en artikel om Professor Lin her. Han medvirkede til naturvidenskabelig dokumentation af Qi. Du kan læse om Qi her.  Der er siden kommet flere øvelser, men de første 18 øvelser hedder Shibashi Qigong Part 1 (Shi Ba Shi). Øvelserne er nu udbredt til og anvendt i hele verden.

Shibashi betyder 18 bevægelser. Disse 18 Qigong bevægelser er designet til at skabe balance i Qi. Qi er livsenergien i kroppen. Shibashi Qigong Øvelserne fokuserer hver især primært på et meridianpar eller et element. Meridianer er energibaner i kroppen, som hører sammen i par. Elementer er også anvendt i zoneterapien og akupunkturen som fx vand, ild, metal, jord og træ.

Øvelserne er designet til at skabe balance i energiens flow i kroppen. Shibashi Qigong øvelserne er medicinske, hvilket betyder, at de i Kina bruges både forebyggende og behandlende. De har en positiv indflydelse på et langt og sundt liv og helbred. Når man begynder at udføre Shibashi Qigong bringes kroppens energisystem i balance. Det betyder, at kroppens forskellige funktioner får optimale betingelser og derved vil kroppen genopbygge sig selv sundere og mere velfungerende.

Shibashi Qigong siges at standse aldringsprocessen og bedre immunforsvaret.

Shibashi kan du lære på Qigong Practitioner, som du kan læse om her.

Hvorfor er Shibashi Qigong så populær?

Lin Hou Sheng - Shibashi Qigong
Lin Hou Sheng – udvikler af Shibashi Qigong

Shibashi Qigong bedrer en del almindelige lidelser som fx smerter i muskler og led, gigt, for højt og for lavt blodtryk, astma, søvnproblemer, stress og spændinger i kroppen.

Shibashi Qigong øvelserne er lette at lære og udføre og kan modificeres individuelt så alle kan være med. De er særdeles velegnede til at bedre den samlede helbredstilstand, samt konditionen foruden, at være særdeles god træning i aktiv meditation/mindfulness.

De bløde og blide bevægelser og stræk kombineret med rolig vejrtrækning får kroppens væv til at slappe af og blive blødt og bevægeligt.

Udefra ser Shibashi Qigong øvelserne ikke ud til at kræve megen styrke, men indadtil arbejdes med de små og stabiliserende muskler, ledbånd og ligamenter. Derved opbygges styrke og smidighed. Gamle spændinger afspændes og derved bliver kroppen både stærkere, mere smidig og slankere.

Ved at lære at trække vejret roligt og være nærværende i øvelserne lærer man at fokusere mere på at forblive rolige og centreret og dermed bevare kontrollen. Denne evne tager man ubevidst med ind i sin hverdag og derved vil man opleve mindre stress og få et større overblik og bevare sin indre ro.

Hvem er Shibashi Qigong henvendt til?Shibashi ved Vibeke Fraling

Shibashi Qigong er for alle. Alder og eventuelle skavanker er aldrig en hindring, tværtimod. Denne motionsform, som bedrer både kondition, stopper aldring, bedrer immunforsvaret og dæmper stress, samt lærer dig at være nærværende/mindful og have mere energi og overblik er for alle, der vil nyde livet mere.

 

Shibashi Vibeke Fraling
Shibashi Vibeke Fraling

Øvelserne kan gøres stående og siddende og kan modificeres så alle kan være med.

Shibashi Qigong kræver intet forhåndskendskab til Qigong. Shibashi kræver blot lysten til at lære en ny og anderledes bevægelsesform. Denne bevægelsesform vil hurtigt blive en del af dig og en naturligt integreret del af dit liv.

Køb Shibashi Qigong og træn hjemme

Dette er lige nu ikke muligt, da jeg er ved at revidere mit materiale. Du kan derimod tage et kursus og lære serien og derigennem få materialet til hjemmetræning. Læs om Qigong Practitioner her.

Jeg har lavet to videoer – en stående og en siddende. Der er to udgaver af hver; en med og en uden speak. Filmene er filmet i Møllehøjskoven i Årslev på Fyn juni 2014. I alle fire videoer er der skønne naturlyde så som fuglefløjt i baggrunden. Skovens grønne træer og de omkringliggende marker danner rammerne for skøn fordybelse i Shibashi øvelserne.

Til filmene har jeg skrevet to E-bøger, een til de stående øvelser og een til de siddende. Disse to E-bøger er en del af sættet med Shibashi Qigong serien. Bag i E-bøgerne er der to oversigter over øvelserne. Den ene med navne og effekt og den anden kun med navne til, når du kan huske øvelserne kun ud fra navnene og vil træne selvstændigt.

Feedback fra købere af materialet:

“Jeg er i fuld gang med Shibashien … er begyndt at mærke en vild energi i mine hænder, mens jeg laver øvelserne – det er viiiildt :-)!!! Pragtfuld følelse. Når jeg er færdig med øvelserne, har jeg bare lyst til at blive stående, føler jeg er i en vildt fed meditativ tilstand. Det er bare skønt det her!!!”

Vibeke Larsen

“Nu har jeg været hele materialet igennem. Det er super godt!

I bogen er hver øvelse for sig med god forklaring omkring øvelsen og hvad den er god for. En oversigt med billede af alle øvelser uden forklaring, som man kan bruge hvis man ikke lige kan eller vil tænde for filmen. Her kan man lige få et hint om, hvordan øvelsen skal laves, hvis man har glemt det.

Synes det er et fantastik godt materiale, selv mig, som har det svært med hukommelsen, bliver hjulpet optimalt.

Endnu et plus er listen med navnet på alle 18 øvelser. Så kan man se rækkefølgen.
Med filmene og e-bøgerne har man alt, hvad man skal bruge, når man vil lave qigong derhjemme.”

Pia Gross Fabricius

“Jeg søgte på internettet på “Qigong” og fandt din hjemmeside.

Jeg er elev på en Qigong instruktør uddannelse hos en anden og blev interesseret i indholdet af dit materiale om Shibashi. Jeg købte serien Shibashi og har brugt det til selvstudie for at efterligne dine bevægelser.

Det har fuldt ud levet op til mine forventninger. Det er superflot og både e-bøger og videoer er lavet rigtig godt. Jeg er meget tilfreds!

Der er god vejledning til øvelserne og meget fin og anvendelig video. Jeg har især været glad for dit flotte layout på alt materialet, super lækkert layout og du virker meget engageret og smilende.

Jeg vil give mine medstuderende på Qigong instruktøruddannelsen din hjemmesideadresse og en positiv anbefaling af dit materiale.”

Anonym Qigong instruktør elev

Forside til E-bog om Shibashi af Vibeke Fraling

Kærlig hilsen

Vibeke Fraling

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×

9 thoughts on “Shibashi Qigong

 1. Irma Henriksen says:

  Hej
  Har du en rigtig bog og ikke en E bog du sælger?
  jeg er en ældre kvinde der har haft en diskopolaps sidste år og trænede bagefter for at komme til at gå,xet kan jeg nu men er meget træt og mine muksler meget smertefulde til tider har du et godt råd og nogle enkle øvelser til at sidde ned også
  mvh Irma Henriksen

  • Hej Irma
   Pt har jeg desværre ikke en rigtig bog jeg sælger, jeg har kun e-bøger, som kan printes, men jeg vil da overveje om jeg skal have det i min shop.
   Jeg kan anbefale Shibashi serien – den siddende. Der er både videoer og e-bog (desværre kun e-bog, som skal printes).
   Derudover vil jeg anbefale individuel og personlig Qigong, hvor jeg laver et program skræddersyet til de behov og skavanker du har lige nu og her. Du kan se prisen i min shop.
   Kh Vibeke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *