Om Qigonginstruktør og Master Vibeke Fraling

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×

Vibeke Fraling - Qigonginstruktør og masterQigonginstruktør Vibeke Fraling – Master i Qigong

Vibeke Fraling har en baggrund som sygeplejerske, coach og skolelærer. Hun har siden 2001 undervist i kommunikation og selvcoaching.

Efter stresskollaps og smertelidelse besluttede hun, at blive rask og leve et liv med mere energi, indre ro og glæde. Qigong gjorde dette muligt.

Som Qigonginstruktør har Vibeke valgt som en af de første i Danmark også at udbyde online træning, kurser og uddannelser i Qigong for at kunne hjælpe flest muligt med at få mere energi, indre ro og glæde ind i deres liv.

 

Om Qigonginstruktør og Master Vibeke Fraling – min historie

Jeg gik ned med stress i november 2009. Jeg havde været i en ny og krævende stilling i fire måneder, jeg var småbarnsmor, vi var ved at bygge hus, jeg var særligt sensitiv uden at vide det og jeg stillede store krav til mig selv om at ALT skulle være tip top i orden. (Særligt sensitiv er et karaktertræk, som betyder, at man påvirkes af mange flere sanseindtryk end flertallet og ligeledes bearbejder disse grundigere, du kan læse mere om dette her. Hvis du vil vide lidt om arbejdsliv og det at være sensitiv så er det her.).

Jeg havde virkelig sat mig selv op til at mislykkes!Qigonginstruktør og master Vibeke Fraling

Jeg husker den dag, jeg knækkede, det var en onsdag og den onsdag begyndte jeg bare at græde, tårerne løb bare i en stille strøm ned ad kinderne på mig. Til sidst var jeg nødt til at tage hjem fra arbejde, for jeg kunne slet ikke standse dem og det var lidt akavet at sidde i et åbent kontor med glasvægge, hvor alle kunne se mig og så snøfte og pudse næse.

Jeg kom aldrig rigtigt ud af min stress og selvom jeg vendte tilbage på arbejde endte det bare i en grim oplevelse og nederlag for mig. Jeg endte med at blive fyret efter aftale og så stod jeg der – sygemeldt med stress og uden job eller fremtidsperspektiv i maj 2011.

Jeg havde meget svært ved at acceptere situationen og forsøgte hele tiden at ”gøre noget ved den” ved at forandre den. Jeg kastede mig ud i det ene forsøg på at få en jobsituation efter den anden, men hvert forsøg udløste en ny fiasko og efterhånden var jeg udmattet både fysisk, mentalt og ikke mindst følelsesmæssigt. Jeg sov det meste af døgnet, bekymrede mig i de vågne timer og gråd krydrede tilværelsen lidt ekstra. Jeg havde ondt af mig selv og led inderligt under ikke at kunne ”gøre noget”.

Så fik jeg fibromyalgiQigonginstruktør og master Vibeke Fraling

I efteråret 2011 ramte jeg sofaen. Smerter og en underlig følelse af ikke at kunne mærke min krop og ikke helt at kunne styre den sendte mig til tælling. Et halvt år med Sofa, TV og trøstespisning betød flere smerter, 20 kg ekstra og om muligt endnu mere selvmedlidenhed. Jeg led virkeligt – som om de fysiske smerter ikke var nok, var jeg i perioder sikker på, at mit liv var på vej mod en hastig og alt for tidlig afslutning. Om ikke andet ønskede jeg det i glimt som følge af ren og skær afmagt.

Marts 2012 fik jeg diagnosen fibromyalgi. En stressrelateret kronisk smertelidelse. Den var en direkte følge af den stress, jeg ikke kunne slippe af med! Nu havde stressen belastet min krop så længe, at sikringen var røget. Med sikringen mener jeg smertedæmpningscentret. Jeg var ikke i stand til at dæmpe smerter og derfor havde jeg så ondt – hele tiden.

Med diagnosen så jeg mit live passere revy i en alder af 41 år! Som om der ikke allerede var nok at være ked af og stresset over!

Men så dukkede et glimt af livsvilje og kampgejst op. Saftsusemig om jeg ville lade det her slå mig ud, nu måtte det simpelthen være nok! Der måtte for hulan være noget der kunne hjælpe og som jeg kunne holde til!!!

Så mødte jeg QigongQigonginstruktør og master Vibeke Fraling

”Qigong” lød det inde i hovedet og selvom jeg ikke helt vidste, hvad det var, så undersøgte jeg det, jeg fandt bøger og dvd på biblioteket og afprøvede det. Det virkede! Jeg kunne med det samme mærke en bedring og selvom jeg ikke kunne holde til særligt meget efter min sofa tid og pga. de svære gener jeg havde med nul hukommelse, nul koncentrationsevne og nul evne til indlæring samt smerter på ni på en skala op til ti.

Men nu er jeg heldigvis ret stædig, så jeg blev ved og gradvist fik jeg det bedre. Jeg kom på et smertehåndteringskursus og lærte noget om mindfulness, jeg mødte begrebet særligt sensitiv/HSP og jeg besluttede at uddannede mig til Qigong instruktør.

To måneder inde i min Qigong instruktør uddannelse startede jeg et prøvehold. Jeg har altid været motiveret af deadlines og da jeg jo var nødt til at kunne noget for at undervise, var jeg motiveret for at lære. Jeg lærte rigtig meget af at skulle undervise – og det viste sig at være en god investering. Dels tvang det mig til at fastholde daglig træning, når jeg allermest fik lyst til at krybe sammen i fosterstilling og give op. Dels har jeg et nørde-gen så jeg har studeret øvelser og serier og andet materiale i bund. Google er min ven! 😉

Gradvist fik jeg det bedre. Jeg klarede et halvt års arbejdsprøvning og fik tilkendt fleksjob. 15-17 timer om ugen kunne jeg klare! Det var jeg faktisk ret stolt af. April 2013 fik jeg tilkendt fleksjob og gik i gang med at søge. På et jobsøgningskursus fik konsulenten sagt, at nogle fleksjobbere gør deres hobby til deres job. “Det vil jeg!”, tænkte jeg og fik hold i Qigong i foreninger, aftenskoler og fitnesscentre. Syv hold om ugen havde jeg i 2013. I løbet af 2013 voksede tanken og idéen om at leve af Qigong. Og især voksede ideen med at koble mine rigtig gode evner til at researche, lave seriøst og gennemarbejdet materiale samt at formidle. December 2013 var jeg klar over, at jeg var nødt til at komme ud af “systemet” for at kunne realisere den drøm.

Fra fleksjob til fuldtid og selvstændigQigonginstruktør Vibeke Fraling - Master i Qigong

Januar 2014 fik jeg job som støtte og mentor i en 1.klasse som fleksjobber. Marts 2014 fik jeg vikariat på fuld tid som klasselærer i klassen. Samme måned blev jeg momsregistreret og begyndte at uddanne Qigong instruktører. I dag er jeg fastansat i indskolingen. Jeg har fuld gang i min virksomhed også og manøvrerer jobs, familie og venner uden at blive stresset og få tilbagefald – og så har jeg faktisk været smertefri siden december 2013. Qigong har givet mig den viden og de redskaber, som har muliggjort dette.

Og på min Vej har jeg allerede formået at hjælpe andre, så der er virkelig kun een vej og det er fremad.

<3

Vibeke Fraling er uddannet og har taget kurser i:

Om Qigonginstruktør og Master Vibeke Fraling

 • Secret Elements Qigong, Level 1 Basic Teacher, januar 2017
 • Certified Yi Jin Jing Qigong Instructor fra Peng University, ved Master Robert Peng, april 2017.
 • Master Robert Peng, kursus maj 2015, Juni 2016 – Qigong Ecstasy & The Master Key. 2017 Qigong Blissfulness and Guardian Qigong
 • Bagua Zhang (cirkelvandring) ved Yang Yubing, ph.d. lektor BSU, via Qigong & Taiji Yangsheng Center / Fredensborg Qigong Klub 2015
 • Studerer Universal TAO hos Mantak Chia 2014
 • Liangong Shibafa uddybende 2014
 • Shibashi sæt 1, 2 og 3 ved Master/Sifu Wing Cheung www.taichi18.com 2014
 • Videreuddannelse via Chinese health Qigong Association 2013
 • Kurser ved Qigong Instructor Lee holden 2013
 • Qigong instruktør ved Solvejg Østergaard, DGI Østjylland 2013
 • Dyre Qigong, Torben Rif, PTCC 2012
 • Innovationsguide, Metropol, nationalt center for erhvervspædagogik 2010
 • Lærer fra Odense Seminarium 2007
 • Intuitiv kropsmassage 2007
 • Personlig Coach ved Sofia Manning 2001
 • NLP Pratitioner (kommunikation) 1999
 • Kraniosakralterapi 1998
 • Reiki mester (healing) 1998
 • Sygeplejerske i Næstved 1993

Mit ønske, min vision

 • er at udbrede Qigong som praktiske redskaber, der giver børn og voksne energi, overskud, indre ro og livsglæde i en til tider hektisk hverdag
 • er at uddanne Qigong instruktører, som ambitiøst vil arbejde for samme mål
 • er at gøre det let at leve et liv fyldt med energi og glæde
 • er at sprede energi, smil og glæde på min vej

Jeg elsker Qigong!

Det gør jeg, fordi det har været min vej ud af stresskollaps og kronisk smertelidelse (Fibromyalgi). Qigong har givet mig livet igen og al min livsglæde og power.

Rejsen kan være lang,

men når du først finder Vejen, er målet nået.

Vibeke Fraling

Qigong er ikke bare komplet træning af kroppen og mindfulness i bevægelse. For mig er det en måde at tænke, leve og være på.

Qigong har sit udspring i Daoismen og Dao betyder “Vejen”. I Daoismen, som i min forstand er mere en filosofisk tænkning end en religiøs, handler det om at være på vej og følge flow snarere end det handler om at nå målet(nå frem) ved at presse sig og udmatte krop, sind og følelser. Det handler om nærvær i nuet fyldt med glæde, kærlighed, lykke og påskønnelse. At gøre livet let og enkelt.

Qigonginstruktør Vibeke Fraling - Master i QigongKærlig hilsen

Vibeke

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×