Qigong forbedrer din kondition – væsentligt!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×

Skærtorsdag var familien og jeg til vores årlige udflugt – Egeskov Slotsløb! Det er en skøn tradition, hvor vi løber/går en rute og afslutter dagen med picnic og leg i Egeskov Slotshave. Det skal siges, at vi er en familie på fem, hvoraf min mand og de to store børn er løbere.

Sidste år da Magne var 4 1/2 år småløb han og jeg en tre kilometers rute. Det vil sige, vi gik mere end vi løb og jeg var både stakåndet og klamtsvedig efter turen. Jeg har aldrig været særlig vild med at løbe, da jeg aldrig helt har formået at ramme en rytme, som harmonerede med åndedræt, bevægelse og distance. Og 2013 var ingen undtagelse. Tværtimod var jeg samtidig plaget af de 17 kilo jeg vejede mere dengang og al det andet, som kroppen ikke var i balance med.

I år havde jeg med hjælp fra Qigong og den smule kostændring, jeg har foretaget, hvor jeg næsten helt undgår mælkeprodukter, gluten og sukker, tabt 17 kilo, hvilket jeg sagtens kan mærke både på livrem og velbefindende. Men udover Qigong dyrker jeg ingen idræt og jeg har endnu ikke fået købt ny cykel efter min cykel blev stjålet i efteråret, så jeg sidder en del i min bil. Jeg kan derfor ikke prale med andet end min daglige Qigong. Men med undervisning kan det ligge på mellem 5-10 timer ugentligt.

Egeskov Slotsløb 2014 gjaldt for mit vedkommende en tre kilometers rute med min 5 ½ årige søn. Og jeg fik noget af en åbenbaring undervejs. Vi løb hånd i hånd langt det meste af ruten. Jeg med helt roligt åndedræt og næsten uden at svede og med overskud nok til at kunne have klaret fem kilometers ruten. Jeg var helt vildt stolt af mig selv. Samtidig var det så tydeligt for mig, i hvilken grad Qigong bedrer konditionen uden, at man overanstrenger kroppen.

Problemet kan være for mennesker, der skal restituere fra stress, at de anbefales at motionere. Jeg oplevede dog, at min krop ikke kunne klare motion med høj puls og fysisk hårde øvelser. Jeg blev simpelthen så udmattet. Årsagen ligger i, at kroppen bringes i en stresslignende tilstand, ved hård fysisk krævende motion og kroppen kollapser simpelt hen.

Qigong bringer kroppen ind i en restituerende tilstand, således stresshormoner ikke udskilles til blodbanen. Fordøjelsen optimeres og kroppen genopbygger sig. Det svarer til at genstarte en computer og bringe alle dens programmer tilbage til deres optimale udgangspunkt.

Denne tilstand genopbygger kroppen og reparerer dermed skader efter stress, bedrer din evne til at udnyttet åndedrættet og mærke din krop. Disse faktorer gør, at man bedrer konditionen uden at overanstrenge sig, tværtimod!

Jeg kan kun anbefale det – for udover bedre kondition, reduceres aldring og immunforsvaret forbedres. Ja, for ikke at glemme at man får mere energi og overskud, bedre overblik og koncentrationsevne.

Prøv selv!

Kh Vibeke

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.