0 Flares Facebook 0 LinkedIn 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Min vision med Certificeret Qigong instruktør uddannelse

Vision Vibeke FralingIdag talte jeg med en af mine instruktør elever. Hun står midt i et vadested. Hun har fået dele af sin instruktør uddannelse som et personligt og individuelt forløb med støtte fra kommunen. Det har hun, fordi hun i flere år har været syg. Både med smerter og stress og diverse skavanker. Hun mødte mig og Qigong første gang til en international Qigong dag for et par år siden. Hun blev meget begejstret for Qigong, men først i år var hun klar til at lære mere. Først og fremmest for sin egen skyld, men dybt inde gemte sig også en drøm, en tanke, en ide – “tænk om jeg kan hjælpe andre gennem Qigong?” En spirende vision…

I næste måned bliver hun certificeret. Læs om certificeringer her. Og allerede nu er hun tilbudt hold og individuelle personlige Qigong klienter. Så nu skal hun finde en vej ud af sit vadested, hvor kommunen har været hendes sikkerhedsnet, mens hun har genopbygget sig selv og sit helbred. En skræmmende situation. Det ved jeg! Jeg har selv været der!

Vision fødes ofte af vores historie

2009 gik jeg ned med stress, 2012 fik jeg diagnosen Fibromyalgi, en kronisk smertelidelse som formentlig skyldes langvarig stress. Slut var det med et aktivt liv og jeg lå der på sofaen og tog 24 kilo på! Fra at have et aktivt liv med karrierejob og fritidsunderviser i Zumba – tja, så lå jeg bare der og blev tykkere og tykkere og mere og mere trist!

Men dybt i mig er en livsgnist, og den nægtede at give op. Den blinkede kraftigt og truede med at slukkes, men nej! Den vandt! Det var på det tidspunkt, jeg mødte Qigong og Qigong gav næring til den gnist af liv indeni så den kunne vokse sig stor igen!

Kun få dage med Qigong overbeviste mig – Qigong var min vej tilbage til livet. Jeg vidste, at som instruktør ville jeg dels have sparket i måsen, der ville få mig til at gøre Qigong ofte. Samtidig kunne jeg give Qigongens gave videre til mine deltagere. Som sagt så gjort! Jeg var så heldig, at min lokale gymnastikforening gerne ville betale min uddannelse.

Jeg havde på et tidspunkt 7 hold om ugen imens jeg søgte fleksjob. Efter ni måneder med intensiv Qigong tænkte jeg, at det var på tide at træde ud af mit vadested og tage en reel chance.

En idé var tændt i mig! Hvis jeg nu uddannede nogle dygtige Qigong instruktører kunne jeg meget hurtigere og meget mere effektivt hjælpe endnu flere mennesker med at få et liv med mere glæde overskud og energi! Min vision var tændt!

Vision Vibeke FralingMin vision ændrede virkeligheden

Men som fleksjobber måtte jeg ikke starte selvstændig virksomhed! Pokkers også! Hvad gør en klog kvinde så? Hun tager en chance og tager det frie fald og håber at lande sikkert. Som tænkt så gjort. Jeg fik et job, som jeg hurtigt forvandlede til fuld tid på normale vilkår og dermed vinkede jeg farvel til mit vadested og den pseudo sikkerhed, som kommunen gav mig.

Jeg var skrækslagen! Jeg var ellevild af begejstring! Jeg var overvældet – af tanker og følelser! Jeg var stolt – så stolt af mig selv! Jeg brugte en god del tid på at trække vejret for at falde til ro og finde ud af hvad næste skridt så var.

Jeg kastede mig faktisk bare ud i at uddanne instruktører. Hvert hold har været meget forskelligt og for hvert hold har jeg justeret uddannelsen, så den bliver bedre og bedre.

Jeg er nok lidt en perfektionist og det hæmmede mig meget især i starten for jeg kunne ikke uddanne før materialet, strukturen og lokalerne og alt muligt andet var færdigt (læs perfekt!). Men som perfektionist bliver man faktisk aldrig færdig, så jeg måtte æde den hat og leve med “godt nok”! Og nu ved jeg, at Lene – min ene Certificerede instruktør fra hold 4 vil sige, at mit godt nok er bedre end “godt nok”. Hun har hele vejen igennem uddannelsen sagt, at mit materiale er så gennemarbejdet, at det ikke efterlader tvivl eller spørgsmål.

De fleste af mine instruktører har hold i Qigong. Og det gør mig så stolt, for jeg får rigtig mange fine tilbagemeldinger på deres dygtighed. Det allervigtigste for mig er dog fortsat at få lov at uddanne instruktører, som kan udbrede Qigong så stadigt flere mennesker kan få mere energi, glæde og overskud i hverdagen.

Så jeg indrømmer gerne, at jeg er pænt stolt af på 2 ½ år at være kommet ud af mit vadested og være med til at udbrede Qigong til så mange i Danmark.

Læs om min certificerede Qigong instruktør uddannelse her og se hvornår næste hold starter.

Vibeke Fraling Klar og frisk Qi til dig og dine kære.
Kh Vibeke

0 Flares Facebook 0 LinkedIn 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
0 Flares Facebook 0 LinkedIn 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×