10 tips til god Qigong på Youtube

ti tips qigong på youtube
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×

Qigong på youtube Vibeke FralingHvad er god Qigong på Youtube?

Gratis Qigong på Youtube er de videoer man kan finde uendeligt mange af ved at søge på Qigong på enten Google eller direkte i Youtube.

God Qigong på Youtube er mere specifikt. For mig er god Qigong på Youtube de videoer, som viser mig, at instruktøren har en stor viden og ikke er bange for at dele af sin viden. Det er nemlig for mig et tegn på, at han/hun har rigeligt med viden!

Et godt spørgsmål til mig

Forleden var der en, der spurgte mig, hvorfor han skulle tage på kursus og lære Qigong, når han bare kunne finde noget på You Tube?

Hvorfor skal jeg betale for Qigong på WebQigong eller et kursus, når jeg bare kan finde noget gratis Qigong på Youtube?

Det var faktisk et super godt og relevant spørgsmål.

For med den digitaliserede verden er der SÅ meget gratis Qigong at finde på Youtube. Så hvorfor betale for noget, man kan få gratis?!

Svaret får du her:

Fordi det du finder gratis ALDRIG er fyldestgørende! Og alt for tit er det heller ikke det bedste!

Du får altid kun smagsprøver.

Selv på min Youtube kanal, hvor jeg ellers tit beskyldes for at give for meget væk. Selv i mine videoer, hvor jeg både instruerer og underviser, ser du kun toppen af isbjerget af den viden, jeg besidder.

10 tips til god gratis Qigong på Youtube

Hvis du gerne vil finde kvalitets Qigong gratis så får du her mine 10 tips.

Disse 10 ting skal du lede efter for at finde gratis kvalitets Qigong på You Tube:

 1. ti tips qigong på youtube Hvem har udgivet videoen? Er udgiver den samme som instruerer, eller er det “piratkopiering”?
 2. Har vedkommende både en Youtube kanal og en hjemmeside, hvor du kan finde mere viden om instruktør, Qigong og øvelser?
 3. Hvilken baggrund har vedkommende for at gøre Qigong? Fagligt og personligt.
 4. Instrueres der på videoen? Eller er der ingen instruktion eller undervisning? Skal man blot “gøre efter” uden instruktion?
 5. Hvad ved du om øvelserne i videoen?
 6. Hvad ved instruktøren? Hvis der ikke instrueres og undervises på videoen og du ikke kan finde informationer under videoen eller på tilhørende hjemmeside, så er sandsynligheden for, at instruktøren ved noget dybdegående om øvelserne ingen garanti.
 7. Lærer du, hvordan du skal stå, gøre øvelsen, hvorfor du skal gøre sådan, hvordan du modificerer til eventuelle skavanker du måtte have i fx knæ, lænd, skuldre eller nakke?
 8. Viser instruktøren på noget tidspunkt at vide noget om hvordan der kan modificeres til eventuelle hensyn?
 9. Hvordan er dit åndedræt under og til slut i sekvensen? Lærer du at trække vejret? Ved instruktøren noget om åndedrættet? Er der en video på vedkommendes kanal med fokus på åndedræt? Er der fokus på åndedrættet i bare een af øvelserne i videoen?
 10. Har videoen fokus på de fire parametre, der er forudsætning for at gøre Qigong?

Før jeg har tillid til, at en underviser er dygtig nok til, at jeg vil lade vedkommende undervise mig, tjekker jeg disse 10 spørgsmål.

Jeg modtager ikke undervisning af hvem som helst. Jeg vil vide, at de ved noget om den tilgang og form af Qigong, jeg har fokus på.  Ellers kan de ikke lære mig, det jeg ønsker at vide noget om. (Du kan læse om min tilgang og Qigongform her).

De fire prametre for Qigong

Disse fire parametre skal være i et sammenhængende hele tilstede for at der er tale om Qigong. Disse fire parametre er en del af undervisningen på Qigong Practitioner – Level 1.

De er selvfølgelig også en del af både Qigonginstruktør Trainee og Certificeret Qigong Instruktør.

Mit eget eksempel

For nylig blev jeg kontaktet af en repræsentant for en Qigong Master. Inden jeg holdt møde med ham, havde jeg tjekket ham på Internettet.

Jeg ville have bekræftet, at han var den, han sagde, han var. Jeg ville vide, hvilken baggrund han har og at han er dygtig nok til at kunne lære mig noget og især indenfor det felt, der optager mig. Det lyder måske arrogant, men jeg ved, hvad jeg vil med Qigong og hvis han ikke kan lære mig noget indenfor det område, så er der ingen grund til at spilde tiden eller pengene. (Du kan læse om min tilgang til Qigong og Qigongform).

Din tid og dine penge er lige så vigtige. Sørg for kun at lære af dem, der allerede i det gratis materiale viser dig, at de kan lære dig noget, du gerne vil lære.  Ellers er der ingen garanti for, at de ved noget værdifuldt og ej heller garanti for, at du føler, du får “valuta for pengene”, når du køber ved dem.

Du kan læse om mig og min baggrund her.

Viggo

Jeg har undervist i Qi gong i mange år og yoga i 30 år. Da jeg trængte til ny inspiration søgte jeg på YouTube og så dine videoer. Jeg vil meget gerne undervise i Shibashi.

Materialet på kurset fungerer som det skal. Det er let og gå til. Jeg synes faktisk det er over al forventning. Der er ingen tvivl om, at materialet er gennemarbejdet mere end en gang. Der ligger grundighed bagved.

 

Sådan sagde Viggo efter Qigong Practitioner – du kan læse hele hans Feedback nederst på siden her og Cammillas skønne mail om hvor meget Qigong har gjort for hende her.

Klar og frisk Qi til dig!

Qigong på Youtube Vibeke FralingKh Vibeke

 

 

 

 

Eksempler på temaer på WebQigong

 • Stress af nu og her!
 • Av – min krop gør ondt!
 • Basis i Qigong
 • Opbyg styrke og balance
 • Mere viden om Qigong

Læs mere her på WebQigong.Vibeke Fraling - WebQigong

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.